Η επιστήμη της λογοθεραπείας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών που αφορούν την ομιλία, το λόγο και την επικοινωνία γενικότερα. Στόχος της είναι να βοηθήσει το παιδί σας να επικοινωνεί πιο αποτελεσματικά και να εξαλείψει όλα εκείνα τα στοιχεία που εμπλέκονται και παρεμποδίζουν την κοινωνική και γνωστική του ανάπτυξη και αφορούν το λόγο. Ασκείται από επιστημονικά και κλινικά εκπαιδευμένους θεραπευτές με εξειδικευμένο υλικό, εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας δομημένο σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά σε χώρους σύμφωνους με τα σύγχρονα πρότυπα της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας για τη θεραπεία.

Η λογοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει με μια απλή αξιολόγηση και συμβουλευτική οποιαδήποτε στιγμή ο γονιός αισθανθεί ανησυχία. Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει ότι όσο πιο μικρό σε ηλικία είναι το παιδί, τόσο περισσότερο εκμεταλλευόμαστε τη ραγδαία ανάπτυξη του εγκεφάλου και επομένως τόσο πιο αποτελεσματική και πιο σύντομη θα είναι η θεραπευτική παρέμβαση.

Επενδύουμε θεραπευτικά στο παιδί και δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό κλίμα ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η ταλαιπωρία και το άγχος που γεννά μια δυσκολία ως προς το λόγο. Είμαστε εδώ για να σας κατευθύνουμε και να σας στηρίξουμε σε όλη τη διαδρομή ενός θεραπευτικού προγράμματος.

f t g